Κρέπες με κιμά

Υλικά:
Υλικά για τις κρέπες:
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι βιτάμ
Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κονσέρβα μανιτάρια μεγάλη
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτέ
150 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο
Αλάτι, πιπέρι, κίμινο ή μπαχάρι

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση

Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κομμένα μανιτάρια. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά και κατόπιν το κονκασέ και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Όταν μείνει με ελάχιστο ζουμί απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σε κάθε κρέπα βάζουμε λίγη από τη γέμιση του κιμά στην άκρη της και την τυλίγουμε ρολό. Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με ρεγκάτο. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν στους 200 βαθμούς και τις σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστές.

Για τη ζύμη για κρέπες (περίπου 30-40 κρέπες)

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
4 αυγά
2 κουταλάκια βιτάμ λιωμένο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και προσθέτουμε μέσα τα αυγά και τα 2 κουταλάκια μαργαρίνη. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα. Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό σαγανάκι να κάψει. Κρατάμε το σαγανάκι με το αριστερό μας χέρι και με το δεξί μας μια ξύλινη κουτάλα. Με αυτήν ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγανάκι μας και κουνώντας το (ημικυκλικά στρίβοντάς το) βοηθάμε το μείγμα να απλωθεί σε όλο τον πάτο του. Ψήνουμε την κρέπα μας μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του τηγανιού. Γυρίζουμε πιάνοντάς την προσεκτικά (είτε με τα δύο μας δάχτυλα είτε με τσιμπίδα) και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουν οι κρέπες μας λεπτές και να μην ψηθούν πολύ μιας και ξαναψήνονται όταν τις γεμίσουμε. Τις στοιβάζουμε τη μια πάνω στην άλλη και όταν κρυώσουν τελείως μπορούμε να τις φυλάξουμε όλες ή μέρος αυτών στην κατάψυξη μέσα σε πλαστική σακούλα για τρόφιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *