Μοσχαρίσιο Κρέας: υψηλή διατροφική αξία με χαμηλά λιπαρά

Οι καταναλωτές έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξημένα λιπαρά. Σας διαβεβαιώνουμε για το αντίθετο. Σας πληροφορούμε ότι η υγιεινή διατροφή ξεκινάει πρώτα απο όλα από τη σωστή επιλογή προϊόντων που εξασφαλίζουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα δεν τον επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Έτσι, λοιπόν, το μοσχαρίσιο κρέας, ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που εγγυώνται η απόλυτα φυσική εκτροφή των ζώων και οι συστηματικοί αυστηροί έλεγχοι, αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για ασφαλή διατροφή για όλους. Το κόκκινο μοσχαρίσιο κρέας μπορεί να είναι πολύ φτωχό σε λιπαρά. Επίσης, το ποσοστό λιπαρών μοσχαρίσιου κρέατος στη συνολική πρόσληψη λιπαρών στη διατροφή μας αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 4%. Μάλιστα, τα περισσότερα κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος περιέχουν λιγότερο από 10% λιπαρά, τα οποία είναι μόνο πολυακόρεστα που προστατεύουν από τις καρδιαγγειακές ασθένειες. Υπάρχουν κομμάτια όπως το κόντρα φιλέτο, φιλέτο, κιλότο, τρανς ή το στρογγυλό με πολύ χαμηλά λιπαρά, λιγότερο ή ίσα με 5%. Κομμάτια όπως οι στηθοπλευρές, η σπαλομπριζόλα, μπριζόλα και το στήθος φτάνουν και ενδεχομένως ξεπερνούν το 10% λιπαρών και το καλό είναι να καταναλώνονται με μεγαλύτερη φειδώ. Καλό είναι λοιπόν να θυμόμαστε ότι το μοσχαρίσιο κρέας έχει υψηλή διατροφική αξία σε συνδυασμό με χαμηλά λιπαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *