Κρέας στη λαδόκολλα

Υλικά

  • 1/2 κιλό αρνί (μπροστινό), κομμένο μικρές μερίδες
  • 1/2 κιλό μοσχάρι (κιλότο), κομμένο μικρές μερίδες
  • 1/2 κιλό χοιρινό (μπούτι), κομμένο μικρές μερίδες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλιές πιπέρι ανάμεικτο (μαύρο, πράσινο, άσπρο, κόκκινο), άτριφτο
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, τριμμένο
  • 200 gr κεφαλοτύρι, σε κύβους
  • Αλάτι (προαιρετικά)

Τα Χριστούγεννα όλοι γεμίζουν γαλοπούλα και φτιάχνουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Εγώ θα προτείνω κάτι πιο μερακλίδικο… κρέας στη λαδόκολλα!

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη λεκάνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.

Χωρίζουμε το υλικό μας σε δυο λαδόκολλες και τις κάνουμε φάκελλο, φτιάχνοντας δυο πακέτα. Τυλίγουμε το καθένα με 2-3 λαδόκολλες ακόμα, τα κλείνουμε καλά και τα δένουμε με σπάγκο. Αν δεν έχουμε σπάγκο μπορούμε απλά να στρίψουμε τις άκρες της λαδόκολλας σα να τυλίγαμε καραμέλα και να τις διπλώσουμε από κάτω.

Τα βάζουμε σε μια σχάρα στο φούρνο στους 180 βαθμούς με ένα ταψάκι από κάτω για να μαζεύει τα υγρά που τυχόν στάξουν και τα ξεχνάμε για 2.5 – 3 ώρες. Μετά σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε εκεί να μείνουν ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τη λαδόκολλα και τη σκίζουμε από πάνω στο τραπέζι για να τα φάμε.

Σχόλια του… chef

Αυτή τη συνταγή την άκουσα μια φορά στο ραδιόφωνο και από τότε την έχω τιμήσει δεόντως. Στην αρχική συνταγή έχω προσθέσει το άτριφτο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *